Decor bouwen

De première van mijn nieuwe stand-up comedyshow MAKER komt stilaan dichterbij. Dus werd het dringend tijd om mijn decor te bouwen. Ik ben nog lang niet klaar, maar deze week heb ik toch al behoorlijk wat vooruitgang geboekt.

Read More
Henk Rijckaert
Hoe maak je een robot?

Voor mijn nieuwe stand-up comedyshow ga ik een robot maken. Om het allemaal wat vlot te laten verlopen heb ik er voor gekozen om R2D2 (die schattige vuilbak op wieltjes uit Star Wars) als basis voor mijn robot te gebruiken. Er zijn duizenden plannen van deze robot online te vinden dus dat maakt mijn denkwerk al een stuk lichter.

Read More
Henk Rijckaert
We maken van alles voor 'MAKER'

Ik heb nog veel werk aan mijn nieuwe show MAKER en daar laat ik jullie in deze video ook weer een paar dingen van zien. Voor de mensen die mijn kanaal al een tijdje volgen: er zijn weer een paar oude rubrieken terug!

Read More
Henk Rijckaert
De A-Ukelele

Goed nieuws! De huisbaas heeft mij uitstel gegeven. Ik mag blijven tot na mijn première. Pas daarna moet ik verhuizen. En nog beter nieuws: ik heb, denk ik, al een nieuw kot gevonden. Allemaal dankzij jullie! Merci, merci, merci. Dat betekent dat ik nu ongestoord verder kan werken aan de attributen voor mijn nieuwe stand-up comedyshow ‘MAKER’. Deze week maak ik een Ukelele in de vorm van de letter A.

Read More
Henk Rijckaert
Zeer slecht nieuws!

Slecht nieuws... ik moet afscheid nemen van mijn kot. Mijn allerliefste knutselhol moet leeg gemaakt worden, want de huisbazen hebben andere plannen. Ik wist dat dit ooit zou kunnen gebeuren, maar het doet pijn. Het afscheid valt mij zwaar, vooral omdat ik nu in een zeer drukke periode met veel werk ook nog eens op zoek moet gaan naar een nieuw kot... Sorry voor de emotionele video, volgende weken ben ik weer zoals gewoonlijk de bevlogen zot. Tot volgende week!

Read More
Henk Rijckaert
Geheimen

Ik zit volop in de opbouw-fase voor mijn nieuwe comedyshow MAKER. Dat betekent dat ik nu veel moppen "maak" in mijn kot. Daarvoor moet ik een aantal dingen testen, maar ook een aantal dingen geheim houden... Maar hier kan je toch al een paar dingen zien.

Read More
Henk Rijckaert
Een Assassin's Creed Odyssey helm

De nieuwe versie van Assassin's Creed is sinds vorige week uit: Assassin's Creed Odyssey. Nu hebben de mensen die deze videogame maken mij gevraagd of ik de helm van het hoofdpersonage wou namaken. Ik hou wel van een uitdaging dus ik zei: JA! Het resultaat van mijn enthousiaste antwoord kan je zien in deze video.

Read More
Valerie Van der Speeten
Een affiche zonder Photoshop

Ik vertrek weer op tournee! Ik ben nu volop bezig met het schrijven van mijn nieuwe stand-up comedyshow MAKER. Voor die show ga ik heel veel dingen zelf maken en dat kunnen jullie hier de komende weken allemaal volgen. Voor elke show is een nieuwe affiche nodig. Normaal gezien wordt dat vooral op de computer gemaakt, maar deze keer dacht ik: ik maak eens een affiche zonder de hulp van computers, een affiche zonder Photoshop.

Read More
Henk Rijckaert
Grootse plannen!

Ik speel al een paar jaar met het idee om een Maker Faire in België te organiseren en na maanden zwoegen, zweten en vergaderen komt het er dan eindelijk van... in mei 2019 komt er een Maker Faire in Gent en daar heb ik jullie hulp voor nodig.

Read More
Henk Rijckaert
Een winnaar en vakantie

Vorige week was ik begonnen met het efficiënter maken van mijn kot. Deze week doe ik nog even verder. Ik maak ook de winnaar van de kast bekend en toon exclusieve vakantiebeelden die jullie nooit in de boekjes te zien zullen krijgen.

Read More
Henk Rijckaert
We zijn weer begonnen!

JAAAAA! De vakantie is eindelijk voorbij! Welkom terug lieve kijkertjes! Ik heb jullie gemist! Seizoen 3 van De Koterij is officieel begonnen! BAM! Ik heb heel veel ideeën op de planning. Er gaat veel gebeuren in de komende maanden. Wat? Dat zien jullie hier allemaal gebeuren.

Read More
Henk Rijckaert
Red Bull All The Way

Een paar maanden geleden had ik een brommertje gepimpt om mee te rijden in een tochtje door de Vlaamse Ardennen: Red Bull All The Way. Maar door het slechte weer in maart werd het evenement afgelast. Vorig weekend was het weer prachtig en werd de uitgestelde race gereden...

Read More
Henk Rijckaert
De 10K Special

Een paar weken geleden haalde ik de kaap van 10.000 abonnees. Dat was dankzij een aantal shoutouts. Om de mensen die geholpen hebben bij de groei van mijn kanaal te bedanken heb ik een paar cadeautjes gemaakt.

Read More
Henk Rijckaert
Hoe maak je een robot die alles morst?

Ik maak, in de aanloop van het WK voetbal, dingen om van de Belgen betere supporters te maken. In de 8ste en tevens laatste aflevering maakte ik robot die samen met jou supportert wanneer jouw vrienden geen zin hebben... of wanneer je geen vrienden hebt.

Read More
Henk Rijckaert
Iedereen fan #8: De Robomaat

Ik maak, in de aanloop van het WK voetbal, dingen om van de Belgen betere supporters te maken. In deze 8e en laatste aflevering maak ik een robot om jouw eenzaamheid te verdrijven... Allez, uw eventuele eenzaamheid tijdens het supporteren toch al.

Read More
Henk Rijckaert
Mensen bedriegen met sap

Een paar weken geleden was ik op het wetenschapsfestival The Sound of Science. Ik had daar een "wetenschappelijk" experiment opgezet om te onderzoeken hoe beïnvloedbaar mensen zijn... Heel beïnvloedbaar blijkbaar.

Read More
Henk Rijckaert
Een natte teef op TV

In de regen supporteren is niet aangenaam en een paraplu maakt het minder plezant voor de mensen achter u. Daarom maakte ik een blazer die de regen boven u wegblaast. Nu zullen jullie zien dat het concept van de video in eerste instantie een beetje anders in elkaar zat...

Read More
Henk Rijckaert
Iedereen fan #6: De Paraplublazer

Ik knutsel, in de aanloop van het WK voetbal, dingen in elkaar om van de Belgen betere supporters te maken. In deze aflevering maak ik een paraplu die de regen wegblaast. Een praktische en sociale oplossing voor tijdens het supporteren in de regen.

Read More
Henk Rijckaert