Vijf sterren en een bankje vooruit

Vorig weekend had ik première van MAKER, mijn nieuwe stand-up comedyshow. De reacties waren goed, wat zeg ik... De reacties waren overweldigend. 5 sterren kreeg mijn nieuwe show, 5 sterren volgens de recensent van De Standaard. Daarom wou ik heel graag één persoon heel hard bedanken... Mijn vrouw. Want die 5 sterren zijn even veel voor haar als voor mij.

Read More
Henk Rijckaert
De geheime bloempot

Ik heb voor de Koterij Secret Santa een bloempot gemaakt. Dit is mijn eerste experiment met macramé en met cement. Maar er gaan er nog volgen denk ik. Ook de winnaar van de Koterij Secret Santa wordt bekend gemaakt.

Read More
Henk Rijckaert
Zelf kerstkaartjes maken

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Bedankt om mij het laatste jaar allemaal te steunen. En zeker bedankt aan al mijn Patreons. Zij zorgen ervoor dat de Koterij financieel haalbaar blijft. Daarom stuur ik ze elk jaar een zelfgemaakt kerstkaartje.

Read More
Henk Rijckaert
Koterij #100

DANKUWEL LIEVE KIJKERS! Het is zo ver: De 100ste aflevering! De laatste weken maakte ik mij zorgen. Ik wist niet wat ik zou doen voor de 100ste aflevering. Er was geen idee, ik had ook geen tijd om iets uit te werken... en toen kwam er een mooie verrassing. Dankuwel aan iedereen die hier aan heeft meegeholpen. Maar ook dankuwel aan iedereen die de laatste jaren naar mijn video's heeft gekeken... Merci en op naar de volgende 100. Vrolijk Kerstfeest iedereen!

Read More
Henk Rijckaert
DIY Fortnite box

Cadeautjes geven is één van de leukste dingen... maar misschien is cadeautjes krijgen nog net ietsje leuker. Daarom maak ik deze week een cadeautje samen met mijn dochter Mira en daarom krijg ik er ook ééntje.

Read More
Henk Rijckaert
Hoe bouw je een robot (deel 3)

Ondertussen ben ik al een paar weken bezig met het bouwen van een robot voor mijn nieuwe show MAKER. Het gaat allemaal nogal traag maar deze week heb ik toch weer wat vordering geboekt. Ik heb mij bij de bouw van mijn robot gepasseerd op R2D2 van Star Wars. In deze aflevering steek ik even mijn licht op bij Jan De Coster, een man die alles weet over het bouwen van robots.

Read More
Henk Rijckaert
Verder bouwen aan de robot

Een paar weken geleden maakte ik mijn decor (ge weet wel, die grote letters) voor mijn nieuwe show MAKER (ge weet wel, die fantastische stand-up comedyshow waar iedereen al kaartje heeft voor gekocht). Dat decor is prachtig maar nogal kwetsbaar dus daarom maak ik een kar om dat alles mee te transporteren.

Read More
Henk Rijckaert
Workshop bij Velleman

We beginnen met het beste nieuws van de voorbije weken: ik heb een nieuw kot gevonden! Vorige zondag heb ik voor De Dag van De Wetenschap een workshop gegeven bij Velleman. Zij hebben een cool nieuw product op de markt: Bright Dots. programmeerbare LEDs die je bijvoorbeeld in je kleren kan verwerken, of waarmee je zoals in mijn workshop een in combinatie met EVA-foam een hoogst persoonlijk gemaakte handtas of rugzak kan maken.

Read More
Henk Rijckaert
Decor bouwen

De première van mijn nieuwe stand-up comedyshow MAKER komt stilaan dichterbij. Dus werd het dringend tijd om mijn decor te bouwen. Ik ben nog lang niet klaar, maar deze week heb ik toch al behoorlijk wat vooruitgang geboekt.

Read More
Henk Rijckaert
Hoe maak je een robot?

Voor mijn nieuwe stand-up comedyshow ga ik een robot maken. Om het allemaal wat vlot te laten verlopen heb ik er voor gekozen om R2D2 (die schattige vuilbak op wieltjes uit Star Wars) als basis voor mijn robot te gebruiken. Er zijn duizenden plannen van deze robot online te vinden dus dat maakt mijn denkwerk al een stuk lichter.

Read More
Henk Rijckaert
We maken van alles voor 'MAKER'

Ik heb nog veel werk aan mijn nieuwe show MAKER en daar laat ik jullie in deze video ook weer een paar dingen van zien. Voor de mensen die mijn kanaal al een tijdje volgen: er zijn weer een paar oude rubrieken terug!

Read More
Henk Rijckaert
De A-Ukelele

Goed nieuws! De huisbaas heeft mij uitstel gegeven. Ik mag blijven tot na mijn première. Pas daarna moet ik verhuizen. En nog beter nieuws: ik heb, denk ik, al een nieuw kot gevonden. Allemaal dankzij jullie! Merci, merci, merci. Dat betekent dat ik nu ongestoord verder kan werken aan de attributen voor mijn nieuwe stand-up comedyshow ‘MAKER’. Deze week maak ik een Ukelele in de vorm van de letter A.

Read More
Henk Rijckaert
Zeer slecht nieuws!

Slecht nieuws... ik moet afscheid nemen van mijn kot. Mijn allerliefste knutselhol moet leeg gemaakt worden, want de huisbazen hebben andere plannen. Ik wist dat dit ooit zou kunnen gebeuren, maar het doet pijn. Het afscheid valt mij zwaar, vooral omdat ik nu in een zeer drukke periode met veel werk ook nog eens op zoek moet gaan naar een nieuw kot... Sorry voor de emotionele video, volgende weken ben ik weer zoals gewoonlijk de bevlogen zot. Tot volgende week!

Read More
Henk Rijckaert
Geheimen

Ik zit volop in de opbouw-fase voor mijn nieuwe comedyshow MAKER. Dat betekent dat ik nu veel moppen "maak" in mijn kot. Daarvoor moet ik een aantal dingen testen, maar ook een aantal dingen geheim houden... Maar hier kan je toch al een paar dingen zien.

Read More
Henk Rijckaert
Een Assassin's Creed Odyssey helm

De nieuwe versie van Assassin's Creed is sinds vorige week uit: Assassin's Creed Odyssey. Nu hebben de mensen die deze videogame maken mij gevraagd of ik de helm van het hoofdpersonage wou namaken. Ik hou wel van een uitdaging dus ik zei: JA! Het resultaat van mijn enthousiaste antwoord kan je zien in deze video.

Read More
Valerie Van der Speeten
Een affiche zonder Photoshop

Ik vertrek weer op tournee! Ik ben nu volop bezig met het schrijven van mijn nieuwe stand-up comedyshow MAKER. Voor die show ga ik heel veel dingen zelf maken en dat kunnen jullie hier de komende weken allemaal volgen. Voor elke show is een nieuwe affiche nodig. Normaal gezien wordt dat vooral op de computer gemaakt, maar deze keer dacht ik: ik maak eens een affiche zonder de hulp van computers, een affiche zonder Photoshop.

Read More
Henk Rijckaert
Grootse plannen!

Ik speel al een paar jaar met het idee om een Maker Faire in België te organiseren en na maanden zwoegen, zweten en vergaderen komt het er dan eindelijk van... in mei 2019 komt er een Maker Faire in Gent en daar heb ik jullie hulp voor nodig.

Read More
Henk Rijckaert
Een winnaar en vakantie

Vorige week was ik begonnen met het efficiënter maken van mijn kot. Deze week doe ik nog even verder. Ik maak ook de winnaar van de kast bekend en toon exclusieve vakantiebeelden die jullie nooit in de boekjes te zien zullen krijgen.

Read More
Henk Rijckaert
We zijn weer begonnen!

JAAAAA! De vakantie is eindelijk voorbij! Welkom terug lieve kijkertjes! Ik heb jullie gemist! Seizoen 3 van De Koterij is officieel begonnen! BAM! Ik heb heel veel ideeën op de planning. Er gaat veel gebeuren in de komende maanden. Wat? Dat zien jullie hier allemaal gebeuren.

Read More
Henk Rijckaert