Nieuw en beter licht

Langzaam maar zeker richt ik mijn kot in. Aangezien ik naast rommel vooral video's maak in mijn kot is licht zeer belangrijk. De lampen die momenteel in mijn kot hangen verbruiken zeer veel elektriciteit en geven heel lelijk geel licht. Dus die heb ik vervangen door een beter alternatief.

Read More
Henk Rijckaert
DIY plastic Bluetooth speaker

Naar de radio luisteren in mijn kot is soms een gedoe. Ik luister liever naar Spotify. Daarom maakte ik deze week een Bluetooth speaker uit gerecycleerd plastic. En omdat ik zo een sympathieke peer ben, deel ik met jullie een lijstje van mijn favoriete muziekjes. Dan kunnen jullie ook vlotter werken wanneer de sfeer in uw eigen kot weer eens onder nul zakt.

Read More
Henk Rijckaert
Bezoekje aan de desk

Vorige week waren er een aantal pientere kijkers die opmerkten dat mijn bankschroef verkeerd stond. Bij deze is die zware fout rechtgezet. Ik was ook benieuwd hoe het zou zijn met de desk die ik voor Xander heb gemaakt. Daarom ben ik hem gaan bezoeken... de desk... en Xander ook een beetje.

Read More
Henk Rijckaert
IJzer smeden

Ondertussen wordt mijn kot hier verder ingericht, maar daarnaast zijn er nog een paar projectjes. Deze week probeer ik voor de allereerste keer ijzer te smeden en Maker Faire Gent begint stilaan ook vorm te krijgen.

Read More
Henk Rijckaert
Een desk voor Vanavond Live met Xander De Rycke

Over enkele weken doet Xander de Rycke iets speciaals. Hij gaat vijf keer een talkshow presenteren in een theaterzaal. Dus niet op TV maar live. Volledig in de stijl van de Amerikaanse talkshows zoals bijvoorbeeld Jimmy Fallon: met live muziek, stand-up comedy en natuurlijk wereldberoemde gasten. Voor zijn talkshow, Vanavond Live, heeft hij natuurlijk een iconische desk nodig. Een bureau om aan te zitten terwijl hij zijn gasten ontvangt. Daarom klopte hij bij mij aan... Ik moest voor hem een desk ontwerpen en bouwen.

Read More
Henk Rijckaert
De inrichting van mijn nieuw kot

Vorige week heb ik mijn kot verhuisd. Deze week begin ik met de inrichting... en zoals gewoonlijk is dat meer werk dan verwacht. Ik begin mij wel al thuis te voelen in mijn nieuw kot. Ik voel al vele nieuwe ideeën opborrelen.

Read More
Henk Rijckaert
Mijn nieuw kot!

Al die weken aan voorbereiding kwamen allemaal op één punt deze week: de verhuis naar mijn nieuw kot. Een emotioneel moment maar ook de start van een spannend nieuw hoofdstuk.

Read More
Henk Rijckaert
Handige verhuistips

Spannende tijden in de Koterij. Op het einde van deze week verhuis ik naar mijn nieuw kot. Dus alles moet ingepakt en klaargezet worden. Dit is niet mijn eerste verhuis. Ik heb wel al wat ervaring op dat vlak. Daarom geef ik graag een aantal handige tips die jullie misschien ooit eens kunnen gebruiken.

Read More
Henk Rijckaert
Verhuizen stap 1

Over twee weken verhuis ik uit mijn kot. Dus moet ik heel veel dingen georganiseerd krijgen. Omdat er deze week sneeuw werd voorspeld heb ik de omgezaagde boom die buiten aan mijn kot ligt verhuisd. Want zoiets in de sneeuw doen is nog minder plezant. Ook doe ik nog eens een oproep aan iedereen die wil deelnemen aan de Maker Faire. Dien uw aanvraag in want anders ben je te laat.

Read More
Henk Rijckaert
Vijf sterren en een bankje vooruit

Vorig weekend had ik première van MAKER, mijn nieuwe stand-up comedyshow. De reacties waren goed, wat zeg ik... De reacties waren overweldigend. 5 sterren kreeg mijn nieuwe show, 5 sterren volgens de recensent van De Standaard. Daarom wou ik heel graag één persoon heel hard bedanken... Mijn vrouw. Want die 5 sterren zijn even veel voor haar als voor mij.

Read More
Henk Rijckaert
De geheime bloempot

Ik heb voor de Koterij Secret Santa een bloempot gemaakt. Dit is mijn eerste experiment met macramé en met cement. Maar er gaan er nog volgen denk ik. Ook de winnaar van de Koterij Secret Santa wordt bekend gemaakt.

Read More
Henk Rijckaert
Zelf kerstkaartjes maken

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Bedankt om mij het laatste jaar allemaal te steunen. En zeker bedankt aan al mijn Patreons. Zij zorgen ervoor dat de Koterij financieel haalbaar blijft. Daarom stuur ik ze elk jaar een zelfgemaakt kerstkaartje.

Read More
Henk Rijckaert
Koterij #100

DANKUWEL LIEVE KIJKERS! Het is zo ver: De 100ste aflevering! De laatste weken maakte ik mij zorgen. Ik wist niet wat ik zou doen voor de 100ste aflevering. Er was geen idee, ik had ook geen tijd om iets uit te werken... en toen kwam er een mooie verrassing. Dankuwel aan iedereen die hier aan heeft meegeholpen. Maar ook dankuwel aan iedereen die de laatste jaren naar mijn video's heeft gekeken... Merci en op naar de volgende 100. Vrolijk Kerstfeest iedereen!

Read More
Henk Rijckaert
DIY Fortnite box

Cadeautjes geven is één van de leukste dingen... maar misschien is cadeautjes krijgen nog net ietsje leuker. Daarom maak ik deze week een cadeautje samen met mijn dochter Mira en daarom krijg ik er ook ééntje.

Read More
Henk Rijckaert
Hoe bouw je een robot (deel 3)

Ondertussen ben ik al een paar weken bezig met het bouwen van een robot voor mijn nieuwe show MAKER. Het gaat allemaal nogal traag maar deze week heb ik toch weer wat vordering geboekt. Ik heb mij bij de bouw van mijn robot gepasseerd op R2D2 van Star Wars. In deze aflevering steek ik even mijn licht op bij Jan De Coster, een man die alles weet over het bouwen van robots.

Read More
Henk Rijckaert
Verder bouwen aan de robot

Een paar weken geleden maakte ik mijn decor (ge weet wel, die grote letters) voor mijn nieuwe show MAKER (ge weet wel, die fantastische stand-up comedyshow waar iedereen al kaartje heeft voor gekocht). Dat decor is prachtig maar nogal kwetsbaar dus daarom maak ik een kar om dat alles mee te transporteren.

Read More
Henk Rijckaert
Workshop bij Velleman

We beginnen met het beste nieuws van de voorbije weken: ik heb een nieuw kot gevonden! Vorige zondag heb ik voor De Dag van De Wetenschap een workshop gegeven bij Velleman. Zij hebben een cool nieuw product op de markt: Bright Dots. programmeerbare LEDs die je bijvoorbeeld in je kleren kan verwerken, of waarmee je zoals in mijn workshop een in combinatie met EVA-foam een hoogst persoonlijk gemaakte handtas of rugzak kan maken.

Read More
Henk Rijckaert
Decor bouwen

De première van mijn nieuwe stand-up comedyshow MAKER komt stilaan dichterbij. Dus werd het dringend tijd om mijn decor te bouwen. Ik ben nog lang niet klaar, maar deze week heb ik toch al behoorlijk wat vooruitgang geboekt.

Read More
Henk Rijckaert
Hoe maak je een robot?

Voor mijn nieuwe stand-up comedyshow ga ik een robot maken. Om het allemaal wat vlot te laten verlopen heb ik er voor gekozen om R2D2 (die schattige vuilbak op wieltjes uit Star Wars) als basis voor mijn robot te gebruiken. Er zijn duizenden plannen van deze robot online te vinden dus dat maakt mijn denkwerk al een stuk lichter.

Read More
Henk Rijckaert
We maken van alles voor 'MAKER'

Ik heb nog veel werk aan mijn nieuwe show MAKER en daar laat ik jullie in deze video ook weer een paar dingen van zien. Voor de mensen die mijn kanaal al een tijdje volgen: er zijn weer een paar oude rubrieken terug!

Read More
Henk Rijckaert