Robot insect

Al een paar jaar ligt er een Japans boek op ons toilet. Lezen kan ik het niet, maar de prentjes erin zijn zo mooi: allemaal robot insecten. Elke keer ik daar op onze pot zit en door dat boek blader droom ik van mijn eigen robot insect... En in deze koterij heb ik het eindelijk gemaakt: een robot vliegend hert.

Read More
Henk Rijckaert
Planten bedwingen met staal

HOERA! Na alle drukte van Maker Faire Gent zat ik eindelijk nog eens in mijn kot. En dat werd tijd want er moesten dringend een aantal zaken opgelost worden, onder andere iets uit het lijstje van mijn vrouw. Planten bedwingen!

Read More
Henk Rijckaert
Maker Faire Gent

Vorig weekend was er de eerste editie van Maker Faire Gent. Inderdaad... de eerste. Betekent dat dat er dan nog een tweede komt, Henk? Misschien... Verwacht geen sfeerbeelden want die heb ik niet. NOG niet. Morgen komt de recap. Eerst een video om iedereen te bedanken!

Read More
Henk Rijckaert
De Tentzetter

Over enkele dagen is het zo ver: 3, 4 en 5 mei is er dus Maker Faire Gent. Samen met een enthousiaste groep helpende handen werd er de laatste weken hard gewerkt. Dus ook vorig weekend. We hebben standen gebouwd, we hebben tenten gezet... Maar hoe alles er definitief zal uitzien, dat zien jullie volgend weekend.

Read More
Henk Rijckaert
Het programma van Maker Faire Gent

Vorig weekend was er het 4e en laatste bouwweekend voor Maker Faire Gent. Er moest nog veel gebeuren, maar het is gelukt. Alles wat moest gemaakt worden is... uhm gemaakt. Volgende week beginnen we met de opbouw, maar ik heb voor jullie al een overzicht gemaakt van een aantal zaken die je kan doen op Maker Faire.

Read More
Henk Rijckaert
Bouwweekend nummer 3

Over 3 weken is het zo ver. Dan is het Maker Faire Gent. In het weekend van 4 en 5 mei laten veel makers hun projecten zien. Wij zijn al volop bezig met de voorbereidingen. Komen jullie eens langs?

Read More
Henk Rijckaert
Een tafel van 20 euro

Voor Maker Faire Gent hebben we tafels nodig waar alle bezoekers even kunnen aan zitten om te rusten, iets te drinken en iets te eten. Ik vond het saai om voor een Maker Faire tafels te huren... want ja... we zijn makers... Dus hebben we vorig weekend met het Maker Faire bouwteam tafels gemaakt. Naar het ontwerp van Enzo Mari.

Read More
Henk Rijckaert
Een toog van oude bowlingbanen

Op 3, 4 en 5 mei organiseer ik een Maker Faire in een oude meubelfabriek. Die fabriek is behoorlijk toegetakeld door jaren van leegstand dus is er wel wat werk om alles "gastvrijer" te maken. Gelukkig kan ik rekenen op een team vrijwilligers die me de komende weken zullen helpen om De Meubelfabriek om te toveren tot de coolste Maker Faire van...van... België.

Read More
Henk Rijckaert
Oude radio wordt Bluetooth speaker

Twee weken geleden maakte ik een bluetooth speaker en hoewel ik tevreden was over het resultaat vind ik toch dat er een paar dingen beter kunnen. Er zit nog een snoer aan dus ik moet altijd dicht bij een stopcontact zitten en het geluid was niet echt van hoge kwaliteit. Daarom maak ik deze week een betere versie... met een oude radio.

Read More
Henk Rijckaert
Nieuw en beter licht

Langzaam maar zeker richt ik mijn kot in. Aangezien ik naast rommel vooral video's maak in mijn kot is licht zeer belangrijk. De lampen die momenteel in mijn kot hangen verbruiken zeer veel elektriciteit en geven heel lelijk geel licht. Dus die heb ik vervangen door een beter alternatief.

Read More
Henk Rijckaert
DIY plastic Bluetooth speaker

Naar de radio luisteren in mijn kot is soms een gedoe. Ik luister liever naar Spotify. Daarom maakte ik deze week een Bluetooth speaker uit gerecycleerd plastic. En omdat ik zo een sympathieke peer ben, deel ik met jullie een lijstje van mijn favoriete muziekjes. Dan kunnen jullie ook vlotter werken wanneer de sfeer in uw eigen kot weer eens onder nul zakt.

Read More
Henk Rijckaert
Bezoekje aan de desk

Vorige week waren er een aantal pientere kijkers die opmerkten dat mijn bankschroef verkeerd stond. Bij deze is die zware fout rechtgezet. Ik was ook benieuwd hoe het zou zijn met de desk die ik voor Xander heb gemaakt. Daarom ben ik hem gaan bezoeken... de desk... en Xander ook een beetje.

Read More
Henk Rijckaert
IJzer smeden

Ondertussen wordt mijn kot hier verder ingericht, maar daarnaast zijn er nog een paar projectjes. Deze week probeer ik voor de allereerste keer ijzer te smeden en Maker Faire Gent begint stilaan ook vorm te krijgen.

Read More
Henk Rijckaert
Een desk voor Vanavond Live met Xander De Rycke

Over enkele weken doet Xander de Rycke iets speciaals. Hij gaat vijf keer een talkshow presenteren in een theaterzaal. Dus niet op TV maar live. Volledig in de stijl van de Amerikaanse talkshows zoals bijvoorbeeld Jimmy Fallon: met live muziek, stand-up comedy en natuurlijk wereldberoemde gasten. Voor zijn talkshow, Vanavond Live, heeft hij natuurlijk een iconische desk nodig. Een bureau om aan te zitten terwijl hij zijn gasten ontvangt. Daarom klopte hij bij mij aan... Ik moest voor hem een desk ontwerpen en bouwen.

Read More
Henk Rijckaert
De inrichting van mijn nieuw kot

Vorige week heb ik mijn kot verhuisd. Deze week begin ik met de inrichting... en zoals gewoonlijk is dat meer werk dan verwacht. Ik begin mij wel al thuis te voelen in mijn nieuw kot. Ik voel al vele nieuwe ideeën opborrelen.

Read More
Henk Rijckaert
Mijn nieuw kot!

Al die weken aan voorbereiding kwamen allemaal op één punt deze week: de verhuis naar mijn nieuw kot. Een emotioneel moment maar ook de start van een spannend nieuw hoofdstuk.

Read More
Henk Rijckaert
Handige verhuistips

Spannende tijden in de Koterij. Op het einde van deze week verhuis ik naar mijn nieuw kot. Dus alles moet ingepakt en klaargezet worden. Dit is niet mijn eerste verhuis. Ik heb wel al wat ervaring op dat vlak. Daarom geef ik graag een aantal handige tips die jullie misschien ooit eens kunnen gebruiken.

Read More
Henk Rijckaert
Verhuizen stap 1

Over twee weken verhuis ik uit mijn kot. Dus moet ik heel veel dingen georganiseerd krijgen. Omdat er deze week sneeuw werd voorspeld heb ik de omgezaagde boom die buiten aan mijn kot ligt verhuisd. Want zoiets in de sneeuw doen is nog minder plezant. Ook doe ik nog eens een oproep aan iedereen die wil deelnemen aan de Maker Faire. Dien uw aanvraag in want anders ben je te laat.

Read More
Henk Rijckaert
Vijf sterren en een bankje vooruit

Vorig weekend had ik première van MAKER, mijn nieuwe stand-up comedyshow. De reacties waren goed, wat zeg ik... De reacties waren overweldigend. 5 sterren kreeg mijn nieuwe show, 5 sterren volgens de recensent van De Standaard. Daarom wou ik heel graag één persoon heel hard bedanken... Mijn vrouw. Want die 5 sterren zijn even veel voor haar als voor mij.

Read More
Henk Rijckaert
De geheime bloempot

Ik heb voor de Koterij Secret Santa een bloempot gemaakt. Dit is mijn eerste experiment met macramé en met cement. Maar er gaan er nog volgen denk ik. Ook de winnaar van de Koterij Secret Santa wordt bekend gemaakt.

Read More
Henk Rijckaert