We maken een tafel

Vanaf volgende week komen er behoorlijk wat mensen workshops volgen in mijn kot. Maar ik heb nog niet genoeg tafels om iedereen een deftige werkplek aan te bieden. Dus daarom maak ik deze week een tafel.

Als je mij wil steunen, dan kan dat via Patreon: PATREON LINK: https://www.patreon.com/henkrijckaert

Of door deel te nemen aan een workshop. Interesse? Stuur een mail naar workshop@koterij.be

Read More
Valerie Van der Speeten
Druk Druk Druk

Een paar weken geleden kwam er nogal wat reactie op mijn vraag: "Moet ik eens iets over zeefdrukken maken?". Dus deze video gaat over zeefdrukken. Over hoe je het thuis eens kan proberen en hoe je het doet met een beetje "echter" materiaal.

Read More
Valerie Van der Speeten
Zeer goed nieuws!

Deze week starten een aantal nieuwe projecten. Het zelfbouwpakket voor mijn Maslow is uit het verre Amerika eindelijk aangekomen. Verwacht binnenkort daarover alvast een paar leuke video's.

En ik heb besloten om mij te laten steunen door mijn publiek. Jullie, de kijkers van mijn kanaal, krijgen de kans om te helpen om de koterij verder uit te bouwen. Heb je interesse, ga dan naar Patreon via deze link: www.patreon.com/henkrijckaert

Voor de rest blijft de Koterij hetzelfde, alleen zullen een paar van jullie er voor zorgen dat iedereen elke week gratis kan genieten van een nieuwe aflevering van De Koterij. Aan die mensen alvast: Dankuwel!

Ook dankuwel Kastiop voor de shout out.

Read More
Valerie Van der Speeten
Het Rookringgeweer

We kennen allemaal het fenomeen: een vortex-kanon. Een soort doos met een gat in waarmee je rookringen (of vortexen) kan afvuren. Heel plezant maar een gedoe, want je moet eerst rook in die doos krijgen en dan op die doos kloppen... Daarom dacht ik dat het misschien cool zou zijn om een alles-in-één versie te maken: een vortex-kanon met een ingebouwde rookmachine en een schietmechanisme: HET ROOKRINGGEWEER.

Read More
Valerie Van der Speeten
Belgisch kampioenschap powertool drag racing 2017

Vorig jaar nam ik voor de eerste keer deel aan het Belgisch kampioenschap Powertool Drag Racing. Toen bouwde ik een race-wagen met een mixer. Dimitri Volgas, want zo heette mijn bolide, deed het niet slecht maar was waanzinnig traag. Dit jaar doe ik opnieuw mee met een verbeterde versie: Dimitri Volgas 2.O. Want ook deze keer gebruikte ik een mixer als motor.

Read More
Valerie Van der Speeten
Opruimen na een feestje....

Een kleine tip voor uw toekomstige feestjes: "bezint eer u met een confettikanon begint." Daar komt veel rommel uit... Voor de rest wat random shizzle deze week.

POWERTOOL DRAG RACING: Volgende week zie je het verslag van het Belgische Kampioenschap Powertool drag racen. Klik hier als je zondag wil supporteren. 

Read More
Valerie Van der Speeten
De vliegende spade

Het is herfst en er valt vanalles uit de bomen. Maar mijn favoriet is toch het esdoorn zaadje, beter bekend als de "helikoptertjes". Ik heb een paar maanden geleden al esdoorn zaadjes gemaakt voor concertgebouw Brugge, maar deze keer maakte ik een "zaadje" dat niet valt, maar opstijgt... en gevaarlijk groot is.

Read More
Valerie Van der Speeten
Incognito op FACTS 2017

FACTS! Het feest van creatieve geekyness. 2 maal per jaar komen gelijkgezinde mensen samen om hun favoriete superhelden, cartoonfiguren en computerspel-personages te vieren. Ik wou dit al lang eens doen, en nu heb ik het gedaan: ik heb een kostuum gemaakt om op FACTS mee te paraderen... En het smaakte naar meer!

Read More
Valerie Van der Speeten
Plastiek in een mixer!

Ik werk vaak met mijn vacuümformer, een systeem waardoor ik voorwerpen kan maken uit plastiek. In deze aflevering onderzoek ik of het mogelijk is om met plastiek uit mijn vuilbak zelf basismateriaal te maken om te vacuümformen...

Read More
Valerie Van der Speeten
Sorry, ik heb weer iets nuttigs gemaakt

Door een vervelende samenloop van omstandigheden moest ik deze week een noodoplossing bedenken. Ik wou iets heel cool maken, maar een aantal onderdelen zit vast bij de post. Dus heb ik alweer iets nuttigs gemaakt. Sorry daarvoor. Ik beloof het: volgende week maak ik iets totaal zinloos. Om de pijn een beetje te verzachten antwoord ik op een aantal van jullie vragen... Er is ook wel goed nieuws! Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor de workshop! Klik hier om je in te schrijven

Read More
Valerie Van der Speeten
Nonkel Henk's puzzelkelder

Vandaag introduceer ik een nieuwe rubriek: Het Lijstje Van Mijn Vrouw. Onder het motto: vermom praktische zaken als een entertainment video-brokje. En, en, en: De Koterij bestaat 1 jaar! Op één jaar tijd heb ik bijna 6000 vaste YouTube vrienden verzameld! Dankuwel! We doen er nog een jaartje bij...

Read More
Valerie Van der Speeten
Vliegen vanaf het dak van Concertgebouw Brugge

Concertgebouw Brugge had mij gevraagd om op de heropening van hun gebouw iets te maken samen met het publiek. Daarom gaf ik die dag op het dakterras een workshop "helikoptertjes" bouwen. Om hun vernieuwde "open huis" filosofie wat in de kijker te stellen en te laten zien dat hun deuren vanaf nu elke dag voor iedereen open staan, waren er tal van activiteiten... Het was fijn om daar een deel van uit te maken. Ga zeker eens kijken. Het uitzicht op het dakterras is fenomenaal en het gebouw zelf is een parel.

Read More
Valerie Van der Speeten
De Redbull zeepkistenrace 2017

In de vorige aflevering was ik gestart met de bouw van mijn wagen voor de Redbull Zeepkistenrace. Is het mij geluk om alles tijdig af te werken? Rijdt de kist wel? Ben ik gecrasht? Heb ik gewonnen? Ben ik een been kwijt? Of nog erger: ben ik twee benen kwijt? Of drie? Bedankt aan iedereen die is langsgekomen om te supporteren. Als jullie zin hebben om zondag 17 september samen met mij dingen te bouwen en van het dak van concertgebouw Brugge te gooien: kom af. Tussen 14h en 16h.

Read More
Valerie Van der Speeten