Hoe maak ik muziekjes?

Op vraag van een aantal mensen in de commentaren laat ik jullie even zien hoe ik mijn muziekjes maak. Kort. De rest van deze aflevering gaat vooral over het verder klaarstomen van mijn kot voor de opnames van een TV-programma... Later meer daarover.

Read More
Valerie Van der Speeten
We maken een tafel

Vanaf volgende week komen er behoorlijk wat mensen workshops volgen in mijn kot. Maar ik heb nog niet genoeg tafels om iedereen een deftige werkplek aan te bieden. Dus daarom maak ik deze week een tafel.

Read More
Valerie Van der Speeten
Druk Druk Druk

Een paar weken geleden kwam er nogal wat reactie op mijn vraag: "Moet ik eens iets over zeefdrukken maken?". Dus deze video gaat over zeefdrukken. Over hoe je het thuis eens kan proberen en hoe je het doet met een beetje "echter" materiaal.

Read More
Valerie Van der Speeten
Zeer goed nieuws!

Deze week starten een aantal nieuwe projecten. Het zelfbouwpakket voor mijn Maslow is uit het verre Amerika eindelijk aangekomen. Verwacht binnenkort daarover alvast een paar leuke video's.

En ik heb besloten om mij te laten steunen door mijn publiek. Jullie, de kijkers van mijn kanaal, krijgen de kans om te helpen om de koterij verder uit te bouwen. Heb je interesse, ga dan naar Patreon via deze link: www.patreon.com/henkrijckaert

Voor de rest blijft de Koterij hetzelfde, alleen zullen een paar van jullie er voor zorgen dat iedereen elke week gratis kan genieten van een nieuwe aflevering van De Koterij. Aan die mensen alvast: Dankuwel!

Ook dankuwel Kastiop voor de shout out.

Read More
Valerie Van der Speeten
Het Rookringgeweer

We kennen allemaal het fenomeen: een vortex-kanon. Een soort doos met een gat in waarmee je rookringen (of vortexen) kan afvuren. Heel plezant maar een gedoe, want je moet eerst rook in die doos krijgen en dan op die doos kloppen... Daarom dacht ik dat het misschien cool zou zijn om een alles-in-één versie te maken: een vortex-kanon met een ingebouwde rookmachine en een schietmechanisme: HET ROOKRINGGEWEER.

Read More
Valerie Van der Speeten
Belgisch kampioenschap powertool drag racing 2017

Vorig jaar nam ik voor de eerste keer deel aan het Belgisch kampioenschap Powertool Drag Racing. Toen bouwde ik een race-wagen met een mixer. Dimitri Volgas, want zo heette mijn bolide, deed het niet slecht maar was waanzinnig traag. Dit jaar doe ik opnieuw mee met een verbeterde versie: Dimitri Volgas 2.O. Want ook deze keer gebruikte ik een mixer als motor.

Read More
Valerie Van der Speeten
Opruimen na een feestje....

Een kleine tip voor uw toekomstige feestjes: "bezint eer u met een confettikanon begint." Daar komt veel rommel uit... Voor de rest wat random shizzle deze week.

POWERTOOL DRAG RACING: Volgende week zie je het verslag van het Belgische Kampioenschap Powertool drag racen. Klik hier als je zondag wil supporteren. 

Read More
Valerie Van der Speeten
De vliegende spade

Het is herfst en er valt vanalles uit de bomen. Maar mijn favoriet is toch het esdoorn zaadje, beter bekend als de "helikoptertjes". Ik heb een paar maanden geleden al esdoorn zaadjes gemaakt voor concertgebouw Brugge, maar deze keer maakte ik een "zaadje" dat niet valt, maar opstijgt... en gevaarlijk groot is.

Read More
Valerie Van der Speeten