Opruimen na een feestje....

Een kleine tip voor uw toekomstige feestjes: "bezint eer u met een confettikanon begint." Daar komt veel rommel uit... Voor de rest wat random shizzle deze week.

POWERTOOL DRAG RACING: Volgende week zie je het verslag van het Belgische Kampioenschap Powertool drag racen. Klik hier als je zondag wil supporteren. 

Read More
Valerie Van der Speeten
De vliegende spade

Het is herfst en er valt vanalles uit de bomen. Maar mijn favoriet is toch het esdoorn zaadje, beter bekend als de "helikoptertjes". Ik heb een paar maanden geleden al esdoorn zaadjes gemaakt voor concertgebouw Brugge, maar deze keer maakte ik een "zaadje" dat niet valt, maar opstijgt... en gevaarlijk groot is.

Read More
Valerie Van der Speeten
Incognito op FACTS 2017

FACTS! Het feest van creatieve geekyness. 2 maal per jaar komen gelijkgezinde mensen samen om hun favoriete superhelden, cartoonfiguren en computerspel-personages te vieren. Ik wou dit al lang eens doen, en nu heb ik het gedaan: ik heb een kostuum gemaakt om op FACTS mee te paraderen... En het smaakte naar meer!

Read More
Valerie Van der Speeten
Plastiek in een mixer!

Ik werk vaak met mijn vacuümformer, een systeem waardoor ik voorwerpen kan maken uit plastiek. In deze aflevering onderzoek ik of het mogelijk is om met plastiek uit mijn vuilbak zelf basismateriaal te maken om te vacuümformen...

Read More
Valerie Van der Speeten
Sorry, ik heb weer iets nuttigs gemaakt

Door een vervelende samenloop van omstandigheden moest ik deze week een noodoplossing bedenken. Ik wou iets heel cool maken, maar een aantal onderdelen zit vast bij de post. Dus heb ik alweer iets nuttigs gemaakt. Sorry daarvoor. Ik beloof het: volgende week maak ik iets totaal zinloos. Om de pijn een beetje te verzachten antwoord ik op een aantal van jullie vragen... Er is ook wel goed nieuws! Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor de workshop! Klik hier om je in te schrijven

Read More
Valerie Van der Speeten
Nonkel Henk's puzzelkelder

Vandaag introduceer ik een nieuwe rubriek: Het Lijstje Van Mijn Vrouw. Onder het motto: vermom praktische zaken als een entertainment video-brokje. En, en, en: De Koterij bestaat 1 jaar! Op één jaar tijd heb ik bijna 6000 vaste YouTube vrienden verzameld! Dankuwel! We doen er nog een jaartje bij...

Read More
Valerie Van der Speeten
Vliegen vanaf het dak van Concertgebouw Brugge

Concertgebouw Brugge had mij gevraagd om op de heropening van hun gebouw iets te maken samen met het publiek. Daarom gaf ik die dag op het dakterras een workshop "helikoptertjes" bouwen. Om hun vernieuwde "open huis" filosofie wat in de kijker te stellen en te laten zien dat hun deuren vanaf nu elke dag voor iedereen open staan, waren er tal van activiteiten... Het was fijn om daar een deel van uit te maken. Ga zeker eens kijken. Het uitzicht op het dakterras is fenomenaal en het gebouw zelf is een parel.

Read More
Valerie Van der Speeten
De Redbull zeepkistenrace 2017

In de vorige aflevering was ik gestart met de bouw van mijn wagen voor de Redbull Zeepkistenrace. Is het mij geluk om alles tijdig af te werken? Rijdt de kist wel? Ben ik gecrasht? Heb ik gewonnen? Ben ik een been kwijt? Of nog erger: ben ik twee benen kwijt? Of drie? Bedankt aan iedereen die is langsgekomen om te supporteren. Als jullie zin hebben om zondag 17 september samen met mij dingen te bouwen en van het dak van concertgebouw Brugge te gooien: kom af. Tussen 14h en 16h.

Read More
Valerie Van der Speeten
Wielen onder mijn zot gat

JAAAA! De Koterij is terug! Met herwonnen energie en nog meer achterlijke dwaasheid. Want ik doe mee aan de Redbull zeepkisten race! Dit weekend. Zondag 10 september in Kluisbergen. Kom zeker kijken, want het is misschien de laatste keer dat jullie mij met nog al mijn ledematen en andere lichaamsdelen eraan kunnen zien! Let op: ik word hier niet voor gesponsord, ik doe dit uit vrije wil, uit dwaasheid... Maar vooral om jullie te vermaken. Graag gedaan!

Read More
Valerie Van der Speeten
De Koterij stopt... en komt dan terug!

Negen maanden geleden had ik nooit gedacht dat het zo'n rollercoaster zou worden. Maar hey, seizoen 1 van de Koterij zit er op en om in schoonheid te eindigen heb ik deze week 2 dingen gemaakt. Bedankt aan alle trouwe kijkers, bedankt aan alle niet zo trouwe kijkers. Ik zie jullie terug in september voor meer gerommel in mijn kot en daarbuiten.

Read More
Wedstrijd, wedstrijd, wedstrijd!

Soms kan je met simpele materialen heel coole dingen bouwen. Deze week maak ik met 2 multiplex platen, een zak betonmix en vier wielen een statief voor mijn lichten. Alles samen kost minder dan 100 euro en je vindt alles in de Gamma.

Ik wil ook nog even de aandacht vestigen op de Facebookgroep "Make in Belgium". Er zijn ondertussen meer dan 600 leden, maar voel u niet geremd om lid te worden van deze groep makers. Samen worden we beter, samen zijn we slimmer!

Read More
EVA laptop case

In elke aflevering van de Koterij experimenteer ik wel met iets. Een montagetrucje, iets met muziek, een bouwtechniek, een nieuw soort materiaal. Deze week probeer ik EVA foam uit. Een licht materiaal dat vaak gebruikt wordt om coole kostuums en harnassen te maken.

Read More
Random Shizzle

Deze week moesten er nog vele kleine dingen afgewerkt worden. En vele kleine dingetjes maken samen een lang filmpje. Check vooral het nieuwe muziekje, gemaakt door een nieuwe imaginaire muziekjesleverancier: Nonkel Kapmes. Een rare man die Nederlandstalige liedjes in stukken hakt en terug aan elkaar Frankensteint.

Read More
Pitch and play Technopolis

Technopolis organiseert de wedstrijd ‘Pitch and Play’ voor leerlingen van de 3e graad secundair onderwijs. Hierbij moeten ze samen met hun leerkracht een interactieve opstelling (of exhibit) voor Technopolis bedenken. En ze hadden mij gevraagd om een filmpje te maken dat die jongeren zou aanmoedigen om aan die wedstrijd deel te nemen. Met dank aan de partners Rhombus en Klasse.

Read More