Vliegen vanaf het dak van Concertgebouw Brugge

 

Concertgebouw Brugge had mij gevraagd om op de heropening van hun gebouw iets te maken samen met het publiek. Daarom gaf ik die dag op het dakterras een workshop "helikoptertjes" bouwen. Om hun vernieuwde "open huis" filosofie wat in de kijker te stellen en te laten zien dat hun deuren vanaf nu elke dag voor iedereen open staan, waren er tal van activiteiten... Het was fijn om daar een deel van uit te maken. Ga zeker eens kijken. Het uitzicht op het dakterras is fenomenaal en het gebouw zelf is een parel.

Read More
Valerie Van der Speeten
De Redbull zeepkistenrace 2017

In de vorige aflevering was ik gestart met de bouw van mijn wagen voor de Redbull Zeepkistenrace. Is het mij geluk om alles tijdig af te werken? Rijdt de kist wel? Ben ik gecrasht? Heb ik gewonnen? Ben ik een been kwijt? Of nog erger: ben ik twee benen kwijt? Of drie? Bedankt aan iedereen die is langsgekomen om te supporteren. Als jullie zin hebben om zondag 17 september samen met mij dingen te bouwen en van het dak van concertgebouw Brugge te gooien: kom af. Tussen 14h en 16h.

Read More
Valerie Van der Speeten
Wielen onder mijn zot gat

JAAAA! De Koterij is terug! Met herwonnen energie en nog meer achterlijke dwaasheid. Want ik doe mee aan de Redbull zeepkisten race! Dit weekend. Zondag 10 september in Kluisbergen. Kom zeker kijken, want het is misschien de laatste keer dat jullie mij met nog al mijn ledematen en andere lichaamsdelen eraan kunnen zien! Let op: ik word hier niet voor gesponsord, ik doe dit uit vrije wil, uit dwaasheid... Maar vooral om jullie te vermaken. Graag gedaan!

Read More
Valerie Van der Speeten
De Koterij stopt... en komt dan terug!

Negen maanden geleden had ik nooit gedacht dat het zo'n rollercoaster zou worden. Maar hey, seizoen 1 van de Koterij zit er op en om in schoonheid te eindigen heb ik deze week 2 dingen gemaakt. Bedankt aan alle trouwe kijkers, bedankt aan alle niet zo trouwe kijkers. Ik zie jullie terug in september voor meer gerommel in mijn kot en daarbuiten.

Read More
Wedstrijd, wedstrijd, wedstrijd!

Soms kan je met simpele materialen heel coole dingen bouwen. Deze week maak ik met 2 multiplex platen, een zak betonmix en vier wielen een statief voor mijn lichten. Alles samen kost minder dan 100 euro en je vindt alles in de Gamma.

Ik wil ook nog even de aandacht vestigen op de Facebookgroep "Make in Belgium". Er zijn ondertussen meer dan 600 leden, maar voel u niet geremd om lid te worden van deze groep makers. Samen worden we beter, samen zijn we slimmer!

Read More
EVA laptop case

In elke aflevering van de Koterij experimenteer ik wel met iets. Een montagetrucje, iets met muziek, een bouwtechniek, een nieuw soort materiaal. Deze week probeer ik EVA foam uit. Een licht materiaal dat vaak gebruikt wordt om coole kostuums en harnassen te maken.

Read More
Random Shizzle

Deze week moesten er nog vele kleine dingen afgewerkt worden. En vele kleine dingetjes maken samen een lang filmpje. Check vooral het nieuwe muziekje, gemaakt door een nieuwe imaginaire muziekjesleverancier: Nonkel Kapmes. Een rare man die Nederlandstalige liedjes in stukken hakt en terug aan elkaar Frankensteint.

Read More
Pitch and play Technopolis

Technopolis organiseert de wedstrijd ‘Pitch and Play’ voor leerlingen van de 3e graad secundair onderwijs. Hierbij moeten ze samen met hun leerkracht een interactieve opstelling (of exhibit) voor Technopolis bedenken. En ze hadden mij gevraagd om een filmpje te maken dat die jongeren zou aanmoedigen om aan die wedstrijd deel te nemen. Met dank aan de partners Rhombus en Klasse.

Read More
Mobiliteitsproblemen zijn cool!

De fiets is niet in alle omstandigheden het ideale transportmiddel. Maar met een paar aanpassingen kan een fiets veel aan en wordt hij nog een stuk cooler ook. En er is iets nieuws! Week na week probeer ik van De Koterij een meer gestructureerd geheel te maken. Daarom introduceer ik deze week een nieuwe rubriek: De Demonteerder.

Read More
In het kot van Loopingtales

Deze week test ik een nieuw concept: "de koterij in een ander kot". Het lijkt me leuk om eens rond te neuzen in het kot van iemand anders. Eens kijken hoe andere mensen werken en vooral om samen iets te bouwen. Dus ging ik eens op bezoek bij Loopingtales: een kleine studio in Gent waar ze stop-motion en andere animaties maken.

Read More
Valerie Van der Speeten
Containerpark Rijckaert

Als je snel en efficiënt wilt werken, is een goeie organisatie belangrijk. En laat dat nu net één van de grote minpunten zijn in mijn kot: een gebrek aan organisatie. Dus in deze aflevering probeer ik mijn kot een stuk efficiënter in te richten.

Read More
Valerie Van der Speeten
Nostalgietripje

Bouwen en dingen maken zit in mijn bloed. Vroeger als kind speelde ik het liefste met bouwspeelgoed: Lego en vooral Meccano. Toen ik vorige week de website van Oom-Jan-Lampen ontdekte wist ik onmiddellijk wat mijn volgende Koterij-pojectje zou worden: een Oom-Jan-Lamp maken. Want Oom-Jan Lampen zijn gemaakt met Meccano.

Read More
Valerie Van der Speeten
Sliders

Een beeld dat een beetje beweegt is interessanter om naar te kijken. Aangezien ik geen cameraman heb en alles film met een camera op een statief, zijn mijn beelden altijd saai. Maar daar heb ik een oplossing voor bedacht in deze aflevering van de Koterij.

Read More
Valerie Van der Speeten